Hetero van de Homo

Wie zijn "wij"?
als je partner later uit de kast komt

Daar heb ik lang over nagedacht. Ik kom niet verder dan de "Hetero van de Homo".
Duidelijker kan ik het niet maken.
Wij maken allen een eigen proces door en geen ervaring is hetzelfde. We delen een vorm van beleving van het later uit de kast komen van onze partners.
Hoe verschillend onze belevenissen ook zijn, het zijn meestal diepe en langrakende ervaringen. Ervaringen waarin we ons soms, onterecht, heel uniek en daardoor ook eenzaam in voelen.
In deze verwerkingsprocessen komen naast die vaak diepgevoelde eenzaamheid regelmatig gevoelens als boosheid, verraden voelen, bedrog, intens en langdurig verdriet, ongemak in de eigen seksualiteit, onzekerheid en verwarring voor.
Het delen en lezen van de ervaringen blijkt telkens voor veel (h)erkenning te zorgen. (H)erkenning, waar we baat bij hebben en die ons meer dan goed doet.

Zelf heb ik, Helma Ketelaar, dit ook meegemaakt. Dat is al weer even terug en het blijft ook bij mij altijd bij me. Inmiddels in een "verwerkte" vorm.

Via deze site en HeteroCoach werk ik aan zichtbaarheid van de "Hetero van de Homo". Uit de vele ontmoetingen die ik inmiddels heb gehad, eigen onderzoek en eigen ervaring weet ik dat (h)erkenning waardevol is om deze levenservaring een passende plaats in het verdere eigen leven te geven.

Nieuws: verschenen dichtbundel "Helaas niet voor mij"
Voor €12,50 te koop via de (online) boekhandels.

Op het YouTube kanaal van HeteroCoach zijn deze gedichten nu al te beleven.

NB: de site is in opbouw er wordt wekelijks aan gewerkt.

Deze foto's zijn bezit van Helma Ketelaar